Лятна академия  „Островът на знанието“
Бъдещи първокласници се запознаха с училищата в Разград в организирани летни академии. Академия... Повече...
НАГРАДЕНИ ФИНАЛИСТИ
В края на учебната година след участия в поредица от състезания, днес сребърни и златни медали... Повече...
„Бързи, смели, сръчни“ в ОУ „Н.Й.Вапцаров“,...
Ежегодното състезание „Бързи, смели, сръчни“, организирано по традиция в ОУ „Н.Й.Вапцаров“, се... Повече...
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН УСПЕХ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ ОТ VII-ТЕ...
Ученичката Идил Танджур участва в националния кръг на 43-тата олимпиада по български език и... Повече...
РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ ПО НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ В...
Регионален форум в изпълнение на Национална програма „Иновации в действие“ се проведе в град... Повече...
prev
next
Неделя, 30 Юни 2024 17:45

Лятна академия „Островът на знанието“

Бъдещи първокласници се запознаха с училищата в Разград в организирани летни академии. Академия под надслов „Островът на знанието“ за ученици, които през новата учебна година ще бъдат в първи клас се проведе в Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, съобщиха от ръководството на училището. 

По време на заниманията децата имаха възможност да разгледат бъдещите си класни стаи, да заемат своите места на чиновете и да разберат отблизо какво означава да бъдеш истински ученик. Те участваха в ателиета и работилници, спортуваха и се състезаваха. Децата изпълниха пиратска мисия и откриха, че най-голямото съкровище е знанието. Бъдещите ученици танцуваха заедно с ръководителя и хореограф на Детска танцова школа "Хорце“ Румен Иванов. Директорът на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ Димитър Петров заинтригува децата с гатанки и скоропоговорки. За БТА той уточни, че е разказал на малчуганите как са писали различните народи по света през цялото историческо развитие на човечеството – с мастило, с цветна боя, върху камъни и кожи. По думите му най-голям интерес за децата са представлявали неговите авторски гатанки със забавни рими, съдържащи самите отговори в тях. „Децата бяха щастливи, подскачаха, танцуваха, радваха се и заявиха, че очакват с нетърпение първия учебен ден“, допълни Петров.

 От екипа на Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ им пожелават весела ваканция и им обещават, че вълнуващите дни в училище ще продължат и през септември. 

 

Автор на материала за БТА е Ванеса Димитрова-възпитаничка на ОУ "Н. Й. Вапцаров".

Още в тази категория: « НАГРАДЕНИ ФИНАЛИСТИ