КРИСТИНА ДАМЯНОВА -първенецът на област Разград...
В НВО по БЕЛ за учебната 2021/2022 г. ОУ "Никола Й. Вапцаров" зае престижното второ място след... Повече...
Нациoнална програма " Заедно в изкуствата и...
МОДУЛ 1 " ИЗКУСТВА" I група  Български народни танци - I - IV клас II група ... Повече...
57 - мо издание на лекоатлетическия крос...
Поздравления за победителите от 57 - мото издание на лекоатлетическия крос... Повече...
22 април Международен ден на Земята
Денят на Земята, децата от 2" б" клас отбелязаха, като изработиха постери, посветени на билките в... Повече...
prev
next
Събота, 29 Февруари 2020 11:06

Обучение на родители, чиито деца ще участват в Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда

В събота 29 февруари в залата на хотел „Централ“ се проведе обучение на родители, чиито деца ще участват в Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда за ученици 5-7 клас. В програмата пилотно са включени петокласниците от 5 „в“ клас на ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с класен ръководител г-жа Наталия Димитрова.
Обучението се проведе по интерактивен начин и пресъздаваше как ще протичат часовете с децата им. Целта на обучението с родители беше : Родителите да бъдат запознати с видовете психоактивни вещества и рисковете от тяхната употреба в тази възраст.
Темите по които се работи бяха следните: Видове психоактивни вещества.Употреба сред учениците в прогимназия и Защитни и рискови фактори свързани с употребата на психоактивни вещества. Родителите сами разсъждаваха върху следните въпроси: Кои вещества са психоактивни? и Защо децата и младежите употребяват психоактивни вещества? Обучението води Станислава Петрова – Председател на Общинския съвет по наркотични вещества.След края на обучението родителите споделиха ,че отново биха се включили в подобни обучение на други теми.